English

 

Intera DiaCor...

...je paket koji uključuje hardver i softver dizajniran za utvrđivanje i procjenu funkcionalnog stanja organizma.

Kompjuterizirana dijagnostika ljudskog zdravstvenog stanja temelji se na registraciji parametara zonske provodljivosti pod uslovima istosmjerne struje iz različitih područja tijela i receptorskih zona koje su funkcionalno povezane s određenim unutrašnjim organima.

Na određena područja na koži (čelo, ruke i stopala) pričvršćuje se šest elektroda kroz koje se registriraju električni signali niskog intenziteta. Bilježenje električnih uzoraka provodi se razmjenom istosmjerne struje u 30 vektorskih pravaca. Kako bi se dobili pouzdani podaci, snimanje se odvija više puta uzastopno, te se statistički prosječni rezultati mjerenja uzimaju za dijagnozu.

Za razliku od elektrokardiografa, encefalografa i miografa, naš paket sadrži fiksnu neizmjeničnu struju visokih frekvencija (poput aktivnog potencijala). To omogućava bilježenje sumiranih kvalitativnih vrijednosti "membranskog potencijala" i odgovora ćelijskih receptora svih 65 organa na vanjsko okruženje, što odražava funkcionalnost na ćelijskom nivou. Istovremeno, definiran je dominantni tip vegetativne regulacije na različitim nivoima: simpatički ili parasimpatički (vegetativni test), kao i pouzdanost vegetativnih reakcija (kalibracija).

Naš paket takođe koristi algoritme koji interpretiraju stanje funkcionalnosti u domenu antičke medicine (tibetanske i kineske), što omogućava uspostavljanje veza sa autohtonim znanjem o medicinskim svojstvima prirodnih lijekova.

Koristeći određene kriterije procjene funkcionalnosti, u mogućnosti smo otkriti prisustvo parazita, bakterija i virusa, te sklonost onkološkim oboljenjima. Važno je istaći mogućnost blagovremene procjene razvoja patoloških oboljenja, tj. skener takva stanja predviđa i do dvije godine unaprijed. Ovakva dijagnostička metoda omogućava povezivanje nalaza sa drugima metodama kliničke prakse, kako bi se blagovremeno dijagnosticirala patologija, što je iznimno važno obzirom da se devijacije pojavljuju mnogo prije kliničkih simptoma.

Dakle, Intera-DiaCor skener prikazuje status hormona, nervnog sistema, toksičnosti, prisustvo bakterija, virusa i parazita, kao i blokade organa i sistema, a u pojedinim slučajevima i čitavog organizma, te deficite hranjivih materija, pojedinačnih enzima, vitamina i minerala.